כאבי אפיגסטריום (כולל חזה ) ללא הרף בעיקר בבוקר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

17/05/2008 | 17:08 | מאת: דור

הנדון 45 כאבי אפיגסטריום (כולל חזה ) ללא הרף מזה מס' שנים לפרופ פוקס שלום ביצעתי שני טליומים לפני מס' שנים- תקינים פרט לתגובה היפרטנסיבית במאמץ לאחרונה ביצעתי אקו במאמץ - תקין פרט לתגובה היפרטנסיבית בולטת במאמץ 1. לתחושתי לאור מצבי -איני (לחלוטין) מסוגל לפעילות ספורטיבית (בעבר ספורטאי חובב) ואיני שקט שהמקור אינו קרדאלי לאור : טריגליצרידים רקע משפחתי וכאבים ספורדיים כאמור 2.כמה בדיקת אקו במאמץ אבחנתית לבעייה קורונרית ממקור כלשהו 3. כיצד לפעול כעת ? במצב דברים זה ? אודה מאד עצתך

19/05/2008 | 00:44 | מאת:

כאבים אפיגסטריים הנמשכים ללא הרף בד"כ לא קשורים ללב. באם יש החמרה בזמן מאמץ יש מקום להמשך בירור לבעיית לב ע"י הדמייה ובהתאם לשקול ביצוע CT של עורקי הלב. באם הכאב קבוע ולא קשור למאמץ, ובהעדר עידות לבעייה בזרימת הדם ללב בבדיקות הלבביות שבצעת עד כה, יש לשלול במצב כזה כאבים ממקור של מערכת העיכול (בקע סרעפתי, דלקת בקיבה\וושט) וכן לעיתים כאבים ממקור גרמי.