תוצאות בדיקת הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

15/05/2008 | 10:16 | מאת: יואב

ד"ר שלום, אני בן 46, מאובחן MVP מינימלי מזה כ -10 שנים, בריא ופעיל ספורטיבית. לאחרונה ביצעתי בדיקת הולטר. אודה להתייחסותך לתוצאות הבדיקה: הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 53 מהירות מקסימאילית: 136 מהירות ממוצעת: 67 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 10 VPC'S במשך הבדיקה. הפרעות קצב חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 12 APC'S במשך הבדיקה . הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: נצפה קטע עם הפוך גל T וצניחת ST עד 1.0 מ"מ שעה 17:02 קרוב לודאי ללא משמעות קלינית, עמ' 14. תודה, יואב.

19/05/2008 | 00:30 | מאת:

הבדיקה תקינה מבחינת הפרעות הקצב. צריך לראות האם צניחת ה ST היתה בדופק גבוה או ממצא אקראי, בהתאם לשקול בדיקת מאמץ תודה