פעימה חזקה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

14/05/2008 | 23:39 | מאת: מלי

שלום אני בת 36 בריאה בד"כ מבצעת מידי פעם בדיקות שגרתיות הכוללות בדיקת דם אקג ואקו לב כבר 10 שנים אני סובלת מתופעה כזו: לפעמים מופיע לי בלב הרגשה מוזרה כאילו הלב נופל או פתאום מופיעה פעימה אחת חזקה מאד לשניה אחת וזו הרגשה מפחידה לאותה השניה לפעמים זה נעלם לחודשים ואז ההרגשה חוזרת בזמן האחרון ההרגשות האלה חוזרות לי בערך כל 10 דקות במשך היום כאילו הלב מפרפר ורועד כשאני מודדת לחץ דם באותו רגע אחרי ההרגשה המפחידה אז הכל ניראה תקין לחץ דם 103/57 דופק 76 זה קורה לי המון בזמן האחרון אבל שמתי לב שזה קורה לי בעיקר כשאני מתעצבנת או נירגשת ממשהו ובמיוחד כשאני סוחטת סמרטוט ריצפה או מתכופפת רציתי לשאול ממה זה נובע והאם ז מסוכן? כל הבדיקות יצאו תקינות האם כדאי לעשות הולטר? אני מיואשת ומפוחדת מאד שיום אחד הלב שלי יעצור פתאום יש לי 3 ילדים קטנים ואני כל הזמן בחרדה בגלל זה. אנא עיזרו לי יש לצין שאני שותה כוס קפה שחור ביום ומעשנת כקופסא ביום אני שוקלת 47 ק"ג וגובה 1.58 אנא עיזרו לי תודה מלי

19/05/2008 | 00:29 | מאת:

ממליץ מאוד לבצע הולטר על מנת לאבחן האם מדובר בפעימות מוקדמות. לחץ, מתח וחרדה יכולים לגרום להרגשה דומה ולאחר ההולטר יהיה צורך להחליט האם יש מקום גם לטיפול בחרדה תודה