לפני צינתור - מס' שאלות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

12/05/2008 | 19:23 | מאת: לימורבד

לפני כ-15 שנים עברתי צינתור וניתוח מעקפים. אני בן 68 מצ"ב הבדיקות האחרונות האם כדאי לשקול צינתור נוסף? האם ישנה לכך הצדקה/כדאיות האם זה שכיח הצורך לעבור צינתור נוסף לאחר ניתוח (מתוך הנחה שהניתוח אמור היה לפור את הבעיה במידת האפשר)? האם ישנם סיכונים לאור מצבי הנוכחי וההיסטוריה האם כדאי לשקול אפילו ניתוח נוסף?מה לגביי ה-STENT (סטנד/קפיץ)? תודה רבה לך ד"ר מראש

12/05/2008 | 19:34 | מאת: לימורבד

אני חש כאבי בחזה בעיקר בשעת מאמץ פיזי והתרגשות מצ"ב הבדיקות האחרונות: להלן התוצאות במבחן מאמץ: צניחת TS אלכסוניות מעלה ירידת ST 2 מ"מ חיבורים V5-V6 זמן התאוששות - 4 דקות תגובה נואמוטינסיבית במאמץ

18/05/2008 | 23:23 | מאת:

ההחלטה לגבי ביצוע צינתור תלוייה בתלונות שלך - באם יש הופעה של תעוקה שלא הייתה ללא גורם חיצוני (חוסר דם, פעילות יתר של בלוטת התריס, הפסקת תרופות וכו...) יש צורך בבירור. . מבחן המאמץ מצביע על חשד ובנוכחות התלונות יש צורך בהמשך בירור. החלטה לגבי מפוי לב או צינתור תלויה בהערכה קלינית שיכולה להעשות בפגישה בינך לבין הקרדיולוג המטפל. לדוגמא -באם יש תעוקה במנוחה או במאמץ מינמלי יש מקום לשקול צינתור ולא מפוי תודה