כולסטרול גבוה ודיאטת השמנה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

03/05/2008 | 14:16 | מאת: מיה

שלום רב, אני בת 35 וסובלת מכולסטרול גבוה. הדבר גנטי שכן אמי סובלת מכולסטרול גבוה מאוד ומטופלת תרופתית. הכולסטרול שלי לא גבוה מספיק כדי לקבל טיפול תרופתי, עדיין, אך אני במעקב וחוזרת על בדיקות הדם מדי מספר חודשים בקופ"ח. מבד זאת אני חולה כרונית ונמצאת בתת-משקל, כך שאני למעשה בדיאטת השמנה עתירת קלוריות ושומן. רציתי לשאול אם יש דיאטה שכדאי לשמור עליה כדי למנוע את עליית הכולסטרול? במצב כזה, איך רצוי לשלב דיאטת השמנה עם דיאטה מתאימה לכולסטרול גבוה? תודה רבה!

10/05/2008 | 20:47 | מאת:

כדאי להתייעץ עם דיאטקנית. בכל מקרה כדאי גם לשקול שימוש בתרופה להורדת שומנים שיאפשר לך במקביל דיאטה לעלייה במשקל. תודה