תוצאות בדיקת הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

14/04/2008 | 21:16 | מאת: lim

ביצעתי בדיקת הולטר ( מצ"ב התוצאות ) בעקבות התוצאות אני מאוד מבוהלת שכן אינני מבינה מה משמעות vpcs ן apcs והאם עלי לקבוע תור לקרדיולוג. האם תוכל בבקשה להסביר בקצרה?להלן התוצאות: הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 56 מהירות מקסימאילית: 112 מהירות ממוצעת: 73 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בתדירות של 18-345 לשעה,ממוקד אחד (עמ' 6-7 ). בפיזור הומוגני ביממה (ראה טבלת פיזור PVC'S בדו''ח ). נצפו גם קטעי טריגמניה וביגמניה חדרית (עמ' 6 ). הפרעות קצב חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 11 APC'S במשך הבדיקה (עמ' 7 ). הפרעות הולכה: לא נצפו. שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. הערות/סיכום: נצפו קטעי סינוס אריתמיה

30/04/2008 | 00:11 | מאת:

יש ריבוי של פעימות חדריות מוקדמות ללא הפרעות קצב חדריות מסכנות. כדאי לפנות לקרדיולוג להערכה ושקול לבצע - אקו לב ומבחן מאמץ תודה