לגבי פלביקס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

13/04/2008 | 15:50 | מאת: יוסף

שלום .אבי עבר לפני 4 חודשים התקף לב. שבבית חולים הוחלט על צינתור דחוף. הוא עבר צינתור כזה: בלון 2.5/15 עם סטנט ( תומך) 2.5/18 חומר ניגודי ultaravist telebrix עכשיו השאלה היא שלפני חודש הוסיפו בסל הבריאות את התרופה פלביקס למשך שנה למי שעבר צינתור עם תומך, האם אבי עומד בקריטריונים או שמדובר על סוג תומך מסוים?? תודה

30/04/2008 | 00:00 | מאת:

מתן פלביקס למשך שנה ניתן (ומאושר) לאחר השתלת תומכנים משחררי תרוםה ול 3 חודשים לאחר השתלת תומך רגיל. במקרים של התקפי לב ותעוקה לא יציבה, ההמלצה הרפואית (מאושר בסל הבריאות ל 3 חודשים) לפלביקס היא למשך 9-12 חודשים ללא קשר לסוג התומכן.