תופעה מוזרה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

08/04/2008 | 14:32 | מאת: שואלת

שלום, השאלה היא לגבי תופעה שקורית לאימי - אימי כבת 73. מתפקדת היטבבדרך כלל. נוטלת נורמיטן 1 כדור ליום, במינון הכי נמוך, וגם כדור נגד כולסטרול במינון הכי נמוך (הכולסטרות בבדיקת הדם גבולי והכדור ניתן בעיקר למניעה). לעיתים, יכול לקרות אחת לשבוע, בזמן מאמץ (למשל הליכה מאומצת, עליה במדרגות) אימי מדווחת שהיא חשה לפתע תחושת חנק בגרון, כאילו אין לה מספיק אויר לנשום, המלווה בלחץ בחזה. לאחר דקות ספורות זה עובר והיא חשה בטוב. אקג - תקין צילום חזה - תקין, צל הלב בגדר הנורמה. הופנתה בעקבות תלונה על התופעה הנ"ל לבדיקת ארגומטריה. השאלות שלי: 1) האם התופעה המתוארת מעידה בהכרח על בעיה כלשהי בלב? (האם לא יכול להיות שהתופעה קורית בגלל מערכת אחרת בגוף, לאו דווקא לב?) 2) האם התופעה הנ"ל יכולה להעיד על בעיה רצינית בלב / מסכנת חיים, חלילה? מוטרדת. אודה לתשובתכם.

09/04/2008 | 21:41 | מאת:

התלונות יכולות לנבוע מבעייה בעורקי הלב. כדאי להמנע ממאמצים עד לגמר בהירור וכן להתחיל טיפול באספירין בנוסף לתרופות הקבועות תודה