מי זכאי לבדיקת צינתור לא פולשני/וירטואלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

06/04/2008 | 23:45 | מאת: יבגני

של בעיות לב במכשיר חדש CT שמאבחן בעיות לב וכל מה שקשור בזה כמו בצינתור הכן פולשני רציתי לדעת אם זה ישנו רק בבתי החולים בפרטיים?< ואם לא מי זכאי לזה?... והאם זה כדאי, וכל מידע ששתנו אשמח לדעת

09/04/2008 | 21:34 | מאת:

הבדיקה מאושרת בקופות החולים השונות בצורה שונה.... הבדיקה גם מתבצעת בבתי החולים הגדולים, בד"כ לחולים מאושפזים. לגבי ההתוויות לשימוש בבדיקה, בד"כ למטופלים שיש סימן שאלה לגבי האבחנה וכאשר הבדיקות האחרות אינן חד משמעיות. התוויות אחרות כוללות צורך באיבחון אנטומי ספציפי של עורקי הלב או של בעיות לב אחרות. חשוב להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל לגבי ביצוע הבדיקה המתאימה על מנת להפיק תועלת מקסימלית מביצועה.