פיענוח אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

18/03/2008 | 16:25 | מאת: איב

שורש אאורטה: 31 מ"מ , פרוזדור שמאלי: 39 מ"מ, שטח פרוזדור שמאלי:17 סמ"ר, רוחב חדר שמאל בזמן סיסטולה:30 מ"מ ובזמן דיאסטולה:45 מ"מ, עובי המחיצה הבן-חדרית:9 מ"מ, עובי דופן אחורית:9 מ"מ. בדיקת האקו דופלר קרדיוגרפיה תקינה . בדופלר: כל המסתמים נסרקו ותפקודם תקין . אי-ספיקה מיטרלית מזערית חסרת משמעות המודינמית. אי-ספיקה טריקוספידלית קלה מאוד. הלחץ המוערך במחזור הריאתי כ-20 ממ"כ + rap - תקין . אשמח לשמוע מה דעתך על הבדיקה .מה המשמעות על מה שרשום בסעיף האי-ספיקה מיטרלית וטריקוספידלית . אגב לפני שבועיים עשיתי ארגומטריה שסיכום הבדיקה מראה קצב סינוס,בגדר נורמה. סגמנט st : לא ניצפו צניחות משמעותיות. הא.ק.ג. הראה: סינוס טריקרדיה . כושר גופני: בינוני-טוב , תגובה היפרטנסיבית למאמץ . אין עדות לתגובה איסכמית במאמץ . 10.1 mets להיתייחסותך אודה .

22/03/2008 | 10:00 | מאת:

הבדיקות תקינות

03/04/2008 | 16:15 | מאת: איב

בהמשך לתשובתך בעקבות פיענוח אקו לב +ארגומטריה שתוצאותם תקינות , אשאל אותך לדעתך בהקשר למעקב שאנו עורכים אחרי טרומבוס באאורטה העולה שנמצאה אצלי 4 חד' לאחר ניתוח 3 מעקפים שעברתי באוגוסט 2006 (כלומר בדצ' 2006 ) . בחודש אפריל 2007 (בדיוק לפני שנה) עשיתי בדיקת סי.טי. אנג'יו - קרדיאק גייטינג שאראה לסיכום: הטרומבוס העורקי נעשה גדול אך שטוח יותר . המעקפים הודגמו פתוחים . בדיקות דם כלליות שעשיתי אתמול נראות תקינות ( לדוגמא : כולסטרול רגיל:142טוב:34 רע:85.4 , טיגליצרידים: 111 ) - לסיכום: האם לדעתך לאחר הנתונים לעיל כולל הפיענוחים מיום 22 למרץ עלי לעשות שוב פעם בדיקת סי.טי- קרדיאק גייטינג כדי לראות מה מצב הטרומבוס ? לתשובתך אודה .