בדיקת הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

12/03/2008 | 18:36 | מאת: אתי

שלום, בני בן 16, ביצע בדיקת הולטר למעקב. בתשובת הבדיקה נכתב: קצב סינוס, דופק מינימלי 30, מקסימלי 114, ממוצע 45. נצפה זוג VPC'S בודד (עמ' 8 ). נצפו סה''כ 6 VPC'S במשך הבדיקה. NODAL TACHYCARDIA DURING EFFORT 75 BPM הפרעות קצב חדריות APC‘S: הפרעות הולכה: נצפה COMPLETE A-V BLOCK עם מרווח R-R מקסימלי עד 3.3 שניות . THERE ARE A FEWW EPISODES WITH WENCHEBACH WITH ALLTERNANT BEATS INDICATING TWO LEVEL OF BLOCKS IN THE A-V NODE PAGE 6-7-8 שינויים משמעותיים בקטע st: נצפו היפוכי גלי T בערוצים 3 -1 . ברצוני לציין שמדובר בנער פעיל, לא מוגבל בפעילות גופנית אלא רק נמצא במעקב. אודה לכם מאוד אם תבהירו לי את משמעות הבדיקה, כי התור לרופא בעוד הרבה זמן. תודה!!

22/03/2008 | 09:57 | מאת:

חשוב לדעת גם למה מבוצעת הבדיקה ומה היו התוצאות בעבר. דופק איטי ןהפרעות הולכה כמתואר כולים להיות בספורטאים (האם בנך עוסק בספורט אירובי באופן פעיל מאוד כגון ריצות ארוכות, שחייה וכו...). בכל מקרה, באם אין ארועים של סחרחורות, התעלפויות וכו.. הרייש רק להיות בהמשך מעקב תדוה