האם יש קשר בין כעס להתקף לב?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

09/10/2003 | 21:51 | מאת: Paul

קראתי מאמרים שונים לגורמים להתקפות לב... אבל לא הבנתי ולא נרשם בשום מקום - הקשר בין כעסים/עצבים לבין התקפי לב. האם בכלל יש קשר כזה??? האם כעס עשוי לגרום לאיזשהו סוג של התקף לב??? (כמו שרואים בסרטים - במהלך מריבה מילולית אוחז השחקן את החזה ומתמוטט מהתקף לב)

28/10/2003 | 08:29 | מאת:

אין ספק כי יש קשר בין מתח נפשי וכעס לבין התקפי לב, לדוגמא במלחמת המפרץ הרוב המכריע של מקרי המוות בזמן התקפות הטילים היו התקפי לב ולא מהנזק להם גרמו הטילים. שיעור ארועי התקפי הלב בצמוד להתקפות הטילים באותה תקופה היה כפול משיעור התקפי לב בתקופות אחרות.