מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

21/02/2008 | 17:35 | מאת: עמליה

בני עבר בילדותו התקף חריף של קדחת השגרון שפגעה בלב. עתה הוא גבר צעיר שבאקו האחרון נכתב שהמסתם המיטרלי מעובה בגלל בעיה ראומטית. הצרות בינונית של המסתם,ושתי הכנפיים שלו קפואות. מה ניתן לעשות ,אם אפשר, ואחר מה לעקוב? חששותי מרובים מאחר שיש בעית לב משפחתית . תודה.

23/02/2008 | 21:46 | מאת:

הבעייה שאת מתארת היא של הצרות במסתם המיטראלי על רקע ראומטי. כל עוד אין הצרות קשה או הופעה של תלונות אין צורך להתערב. המעקב הנדרש כולל אקו לב כל שנה וכן מעקב קליני ע"י קרדיולוג. במידה והמסתם יגיע לדרגת הצרות המחייבת התערבות יהיה צורך לשקול הרחבה ע"י בלון מול החלפת המסתם תודה