לחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

05/02/2008 | 19:20 | מאת: אדם

כל פעם שאני מודד לחץ דם , אני נכנס ללחץ של פחד שיהיה גבוה, דופק שלי עולה ל- 100 בערך. התוצאות הן בסביבת 140/90 - 160/90 . בארגומטריה אחרונה התחלתי עם לחץ דם 150/90 (לפני המאמץ ) וסיימתי אחרי שלב rest עם 120/80 . דופק שלי במנוחה הוא 60 בערך . הרופא ממליץ על כדורי Normalol . אני מהסס קצת עם הכדורים כי אולי לחץ הדם נובע מה- "פחד" . אודה להתייחסותך .

09/02/2008 | 20:21 | מאת:

ממליץ לבצע ניטור ל"ד של 24 שעות לפני ההחלטה לגבי תחילת טיפול תרופתי. בדיקה זו יכולה לאשר האם מדובר בל"ד גבוה או בתופעה של "מעיל לבן" שבה ל"ד עולה עקב התרגשות מהמדידה ואינו באמת גבוה במידה ול"ד ימצא מוגבר - כדאי יהיה לבדוק האם יש השפעה שלו על אברים אחרים (בדיקת עיניים, לב ותפקודי כליה) תודה