עורק התרדמה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

31/01/2008 | 11:57 | מאת: מיכל

שלום רב, אמי בת 71 , סובלת מחסימה של 80% בעורק צווארי שמאלי ( וחסימה של 70% בצד ימין). אין כל סימפטומים קליניים. האם יש צורך בניתוח בצד שמאל בשלב זה? תודה רבה, מיכל

09/02/2008 | 20:04 | מאת: פרופ פוקס

יש לשקול התערבות (ניתוחית או צינתורית) כאשר ההצרות היא מעל 60% ולבטי אם ההצרות היא של 80% וזאת למרות שאין סמפטומים. ההחלטה לגבי ניתוח קשורה בהערכה של הסיכון הניתוח האישי של אימך. במידה והאבחנה נעשתה ע"י דופלר\דופלקס, ממליץ לוודא את חומרת ההצרות בהדמייה (MRI, CT angio) לפני ההחלטה לגבי הצורך בניתוח. תודה