מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

29/01/2008 | 11:01 | מאת: מרצי

שלום רב, אשמח לקבל תשובה לטיפול בממצא: אי ספיקה מיטרלית קשה, מסתם מיטרלי מעובה קלות ונראה flail חלקי של עלה אחורי בסיסטולה הודגמה כניסה לורידי ריאה vc=0.6 ס"מ, אודה לתשובה מה האפשרויות לטפיול ומהי הדחיפות. תודה רבה רבה, בת דוגת לאב בן 73 המתפקד היטב ביומיום.

29/01/2008 | 17:07 | מאת:

באופן עקרוני יהיה צורך בניתוח. השאלה היא מתי. החלטה תלוייה בסמפטומים ובמדדי אקו נוספים (רוחב ותפקוד החדר השמאלי, יכולת לתקן את המסתם ולהמנע מהחלפתו). בכל מקרה יש צורך בטיפול תרופתי להקל על הלב. תודה

29/01/2008 | 18:23 | מאת: מרצי

כמו כן רציתי לדעת מה הטיפול התרופתי המומלץ?

29/01/2008 | 18:18 | מאת: מרצי

ראשית תודה רבה על התשובה, שנית רציתי לציין כי חדר שמאל מורחב במידה קלה תפקוד סיסטולי תקין, פרוזדור שמאל מורחב במידה בינונית, ומה זה vc=0.6 ס"מ , הודגמה כניסה לורידי ריאה.מה הסמפטומים שיאותתו כי המצב מחמיר? תודה רבה רבה

29/01/2008 | 18:20 | מאת: מרצי

האם ניתן להגיע אליך לפגישה בלי החולה רק עם תוצאות הבדיקות וכיצד ניתן ליצור קשר.

09/02/2008 | 19:23 | מאת:

ההחלטה לגבי ניתוח קשורה למדדים של רוחב החדר (הרחבה קלה היא מונח תיאוריולא כמותי)...אי לכך יש צורך לראות את תוצאות הבדיקה במלואה VC פירושו vena cava שהוא הוריד הנבוב המחזיר דם מהגוף אל הצד הימני של הלב. לגבי הכניסה של ורידי הריאה חסר לי למה ההתיחסות לגבי פגישה ניתן לתאם ב 03-7644444 תודה