תוצאות אקו-דופלר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

15/01/2008 | 19:29 | מאת: רועי

לרופא היקר שלום, השאלה בקשר לסבי- כבן 88, עם רקע של יתר לח"ד, וארוע מוחי מלפני כ-6 שנים. הוא הופנה לבדיקת אקו-לב, לאחר שנצפו בצקות ++ דו"צ באזור קרסולים, עם חשד ל-CHF. לציין שהבצקות אינן קבועות, ומופיעות לעיתים. כמו-כן בחצי שנה אחרונה אנו שומעים "צפצופים" לעתים קרובות כשיושבים לידו, גם במנוחה ומתגבר אולי במאמץ, למרות שכשואלים אותו הוא אומר כי אינו חש בקוצר נשימה.הוא מקבל אינהלציות של ונטולין ואפוונט, בשל כך. בתוצאות אקו-דופלר: שורש אאורטה 32 ממ, פרוזדור שמאלי 60 ממ, שטח פרוזדור שמאלי 28 סמר, רוחב חדר שמאל בזמן סיסטולה 34 ממ ובזמן דיאסטולה 52 ממ. עובי מחיצה בינחדרית 10 ממ, עובי דופן אחורית 10 ממ. כן mild MR, mild AR. פתיחת המסתם האאורטלי 22 ממ, minimal TR. במסקנות הבדיקה: LVEF=55-60%, חדר שמאל תקין בגודלו ותיפקודו. פרזדור שמאלי מורחב במידה משמעותית. שורש אאורטה ברוחב תקין. מבנה מורפולוגי תקין של מסתמי הלב. איספיקה אאורטלית ומיטרלית קלה. איספיקה טריקוספידלית מינימלית. תפקוד תקין של חדר ימין. לחת ריאתי מוערך כ 33 מ"מ כספית +JVP. אין עדות ל-SOL בחללי הלב או לנוזל פריקארדיאלי. בדופלר נצפה הפרעה דיאסטולית בתיפקוד החדר השמאלי שביטויה גלי A גבוה בזרימה מיטרלית. היחס A:E-0.6. אודה אם תוכל להעריך את תוצאות הבדיקה, ואת משמעותה. כן האם לדעתך נדרש טיפול רפואי כלשהו. האם יש מקום לפנות לפולמנלוג? תודה רבה!

28/01/2008 | 22:34 | מאת:

התכווצות הלב תקינה, יש הפרעה בהתרפות שריר הלב וכן הרחבה של העליה השמאלית. שניהם יכולים לנבוע מל"ד גבוה. אין בעיה במסתמי הלב וסה"כ הבדיקה סבירה מאוד ויש צורך באיזון תרופתי בלבד תודה