דליפת מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

09/01/2008 | 12:10 | מאת: גליה

שלום רב, לאבי החליפו מסתם אורטלי בביולוגי. אתמול היינו אצל הקרדיולוג שאמר שבבדיקת אקו לב שעשה לו לפני חודשיים רואים שיש דליפה חלשה עד בינונית מהמסתם .הרופא אמר שיתכן ויש בעיה אך יתכן גם והבעיה היא בתרשים האקו. האם צריך לעשות במיידי אקו לב נוסף? (הרופא קבע לו רק לעוד 4 חודשים ואני לחוצה נורא) מה דעתך? תודה רבה. גליה

11/01/2008 | 19:40 | מאת:

הממצאים אינם חמורים ולכן המעקב שנקבע הוא תקין. היתרון של להמתין מס חודשים הוא בכך שהוא מאפשר הערכה לגבי שנוי (החמרה או יציבות) של הממצא על פני ציר הזמן תודה