מסתם דולף בהריון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

07/01/2008 | 09:53 | מאת: ליאת

שלום, אני נמצאת בהריון שני בשבוע 26. בבירור קרדיולוגי עקב דפיקות לב חזקות אך לא מואצות, שכלל אקו לב, נאמר לי על ידי הרופא שיש לי "דליפה במסתם" ושלא צריך לעשות עם זה שום דבר רק לבוא לבירור נוסף בעוד שנה וחצי. בסיכום הוא רשם: very mild MR AND a minimal TR were noted. מה משמעות המצב הזה? האם מצב כזה אינו מסכן אותי בהריון? האם אין צורך לנקוט בצעדים מיוחדים בלידה? תודה, ליאת

11/01/2008 | 18:49 | מאת:

לא. קרו בלוודאי שהשנויים פזיולוגיים בהריון הכוללים גדילה ניכרת בנפח הדם ולכן גם הרחבה של הלב ולעיתים דליפה קלה של המסתמים. כדאי לחזור על הבדיקה חודשיים שלןשה לאחר סיום ההריון. אז השנויים הפזיולוגיים חולפים תודה