אקו דופלר-קרדיוגרפיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

05/01/2008 | 12:26 | מאת: שלמה

שלום דוקטור, אודה לך אם תוכל להתיחס לתוצאות הבדיקה: אאורטה עולה: 41 מ"מ / לפני שנה וחצי 40 מ"מ שורש האוארטה: 33 מ"מ/לפני שנה וחצי 33 מ"מ פרוזדור שמאלי :41 מ"מ ( M-MODE )/ לפני שנה וחצי 40 מ"מ שטח פרוזדור שמאלי : 20 סמ"ר ( V-C ?)/ לפני שנה וחצי לא נבדק רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה : 31 מ"מ/ לפני שנה וחצי 31 מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה : 49 מ"מ/ לפני שנה וחצי 51 מ"מ עובי המחיצה הבין-חדריות: 10 מ"מ/ לפני שנה וחצי 10 מ"מ עובי דופן אחורית: 10 מ"מ/ לפני שנה וחצי 10מ"מ המסתם המיטרלי: תקין/ לפני שנה וחצי תקין המסתם האאורטלי: מעובה/ לפני שנה וחצי תקין הופניתי לקרדיולוג בגלל קוצר נשימה אשר מופיע בזמן מאמץ בלבד ( עליה של 2 קומות ) אשר הוחמר בחודשים האחרונים. בעיה בריאות נשללה על ידי רופא ריאות. אני בן 61 בתודה מראש שלמה

07/01/2008 | 00:24 | מאת:

אין בממצאי האקו להסביר את הרגשתך. חשוב לדעת מה צויין באקו לגבי תפקוד גלובאלי ואזורי וכן לגבי תפקוד דיאסטולי. בכל מקרה ממליץ לבצע בדיקת מאמץ (רגיל או אקו במאמץ או מפוי לב) כדי לשלול בעייה באספקת דם ללב הגורמת לקוצר הנימה שלך תודה

07/01/2008 | 13:46 | מאת: שלמה

תודה על תשובתך ההערות הנוספות אשר נכתבו הם: MILD ASC.AORTA DILATATION.MILD LAE. NORMAL LV AND RV SIZE AND SYSTOLIC FX.NORMAL MITRAL VALVE. THICK AO. VALVE.TRIVIAL MR.AR.TR אודה להתיחסותך