קרטיה או אספירין 325

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

28/12/2007 | 15:23 | מאת: רוויטל

שלום רב לרופאי הפורום !! אבא שלי בן 60 ,שוקל 97 קג גובהו 1.82 מ לא עושה פעילת גופנית ועובד במשטר עבודה מלחיץ ואחראי מאד. מטופל כ-20 שנים ביתר לחץ דם על ידי נורמיטן ,ואסקס ונורווסק. סובל לאורך אותה תקופה מהפרעות קצב. ברבעון האחרון היו לו שני ארועים של דופק מאד מאד מהיר שניהם הסתדרו מאליהם תוך 3 דקות לערך וחזר לקצב סינוס. הארועים לא תועדו בא.ק.ג או בבדיקת רופא. הוא עשה בדיקת הולטר לב בהבדל חודש האחת מהשניה ולא נמצא שום תיעוד ל-2 התלונות הנ"ל. אבי נבדק אצל שני רופאים,רופא אחד ממליץ לקחת כל יום אספירין 100 והשני אספירין 325. בכדי לעמוד(לדבריו) ב-2 ההמלצות החליט אבי לקחת יום אחד אספירין כזה ולמחרת את האחר. אודה אם תענו לי: 1. איזה אספירין עדיף לו לקחת(הוא סובל מרפלוקס מספר שנים ולוקח לוסק 40) 2. האם מותר לקחת לסרוגין אספירין 100 ואספירין 325 (יום אחד ולמחרת את השני) תודה!!

29/12/2007 | 23:18 | מאת:

אספירין 100 מ"ג. כדאי לשקול דרכים נוספות למעקב אחר הפרעת הקצב כמו loop recorder ואף לשקול בדיקות לב נוספות כולל מבחן מאמץ ואקו לב. כדאי להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל תודה