שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

24/12/2007 | 20:40 | מאת: אבי דחוף

שלום אני חולה סוכרת סוג 2 ועברתי צינטור לפני כחודש יש לי מספר שאלות בנוגעי לטיפול תרופתי אני נוטל כדורים מטפורמין לסוכרת,סימבקסון20 ,ופליוקס,מיקרופירין 100,נורמלול,סימבסטאטין לכול הכדוריםהללו תופעות הלוואי מהם תופעות הלוואי ? ובנסוף שמעתי ואני סובל גם סימבסטאטין גורם לכאבי שרירים וופוגע בלב האם זה נכון ?? ואם זה נכון לגבי התרופה הזו אז מדוע היא ניתנת אם היא מורידה כולסטרול אבל פוגעת בלב מה לעשות ? כדי שהלב לא יפגע מצריכה בכדורים האם יש כדורים אחריםחליפיםשימנעו פגיעה בלב האם תזונה אכן קשורה גם לעלית הכולסטרול והורדות מלבד הכדורים?

29/12/2007 | 23:06 | מאת:

כדאי לוודא שאינך לוקח סימבקסון וסימבסטטין כי אילו אותה תרופה. תרופות אילו אינן פוגעות בלב! הן יכולות לגרום לכאבי שרירים ולעלייה באנזימי השריר ב% נמוך של המקרים. התופעה חולפת עם הפסקת הטיפול ולרוב ניתן להחליפו בתרופה אחרת מאותה משפחה או להוריד מינון ולשלב עם תרופה שנקראת אזטרול על מנת למנוע את כאבי השרירים מחד ולאפשר הורדת הכולסטרול מאידך. תודה