אי מודדים לחץ דם?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

24/12/2007 | 08:14 | מאת: לאה

אני בת 55, לא לקחת תרופות,.יש במשפחה היסטוריה של יתר לחץ דם. אני מודדת לחץ דם לבד ויש לי שאלה: מה הדרך הנכונה למדוד לחץ דם בבית? האם יש למדוד אחרי מנוחה של 10 דקןת, כמו שעושים אצל אחיות? האם צריך לקחת שלוש מדידות ולהיתחס לאחרונה? או צריך לעשות ממוצע? אצלי במדדיות ראשונות ללא מנוחה ערכים גבוהים - 160/95 אבל אחרי 5 דקות יורד לנורמה - 135/85. במנוחה מלאה, נניח הלילה, ערכים ממש נמוכים 112/67. כנ"ל דופק - מתחיל ב100 ואחרי 5 דקות 75.? איך מודדים נכון את הדופק? ומה הנורמה תודה, לאה

29/12/2007 | 22:56 | מאת:

את מודדת נכון. יש להתייחס למדידה השלישית ולהתעלם משתי הראשונות. לחץ הדם ןהדופק שלך תקינים תודה