שאלה כללית בנוגע להתנהגות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

19/12/2007 | 08:52 | מאת: חיים

אני בן 62 מטופל שנים רבות ביתר לחץ דם ובבעיות קצב לב. בינואר כל שנה אנחנו נוסעים למספר ימים לים המלח אני נכנס לברכת מי ים המלח המחוממת שבמלון וגם רוחץ בים. אני נוהג גם לעשות מסזים במקום. אשתי מודאגת כל שנה וטוענת שאני שוהה זמן רב מידי במים ושמותר מקסימום רבע שעה ואח"כ לנוח כשעה. גם ממסזים היא דואגת שכן לדעתה זה מעלה את לחץ הדם. כיצד להתנהג בהקשר לכך? האם יש הנחיות לאנשים שמטופלים כמוני לגבי זמן שהות במים ומנוחה לאחרי ? האם מסזים עלולים לעלות את לחץ הדם ועלי להמנע או להזהר? תודה ויום טוב

22/12/2007 | 22:31 | מאת:

ההשפעה של שהות בים המלח ורחצה במעעינות החמים נבדקה לפני 10 שנים. הממצאים מראים שאין בעייה בקרב אנשים עם יתר לחץ דם. ככלל, אם ל"ד הססטולי גבוה מהרגיל (יציאה מאיזון) כדאי להמנע מרחיצה באותה עת. באופן כללי אין מניעה מביצוע מסז'ים. מסז' הכרוך בכאב כולל לחיצה על נקודות מעוררות כאב יכול להוביל לעלייה בלחץ דם (כמו כל תגובה לכאב) תודה