עזרה בפיענוח בדירת הולטר לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

18/12/2007 | 10:11 | מאת: ראומה

צר לי להטריד אבל מבקשת עזרה כי הקרדיולוג שלנו המריא לכנס באירופה(בהצלחה לו) אבי בן 57 סובל מהפרעות קצב הלב ומקבל נורמיטן 75 (ב- 2מנות) ולפעמים תיגבור דרלין עד 20 מ"ג קיבלנו תוצאות הולטר: הקצב הבסיסי -סינוס מהירות מינימלית 45 מקסימלית 93 ממוצעת 62 נצפו הפרעות קצב חדריות-58 בפיזור הומוגני ביממה ממספר מוקדים נצפה קטע של ביגמניה חדרית לפנות בוקר נצפו69 הפרעות קצב על חדריות במשך הבדיקה נצפו זוגות APCS נצפו 6 קטעי PAT עם 3-6 פעימות על חדריות עוקבות במהירות עד 125 בדקה נצפה חסם עלייתי חדרי מדרגה ראשונה מרווחPR עד 0.24 שניות תבניתQRS מעט רחבה. מה המשמעות של התוצאות מה משמעות המונח ביגמניה חדריית והאם זה עלול להצביע על בעיה רצינית תודה ראומה

19/12/2007 | 00:16 | מאת:

הממצאים הם קלים ביותר והטיפול בנורמיטן מצויין לבעיות אילו. ממליץ להרגע ולהמשיך בטיפול הקיים תודה

19/12/2007 | 07:30 | מאת: ראומה

אתה רופא וג'נטלמן תודה!