קשר בין דופק ללחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

16/12/2007 | 07:10 | מאת: אורי

ברצוני לדעת האם ייתכן שיש קשר של יחס הפוך בין הדופק לבין לחץ הדם ? הבחנתי שכאשר לחץ הדם שלי עולה – הדופק יורד וההיפך. האם ירידת הדופק יכולה לגרום לעליית לחץ הדם או שמא עליית לחץ הדם גורמת לירידת דופק וזאת כמנגנון ויסות של הגוף ?

17/12/2007 | 00:16 | מאת:

הקשר בינהם יותר מורכב - בד"כ במאמץ, התרגשות, חום וכו שניהם עולים. ירידה פתאומית בל"ד תגרום לעליה בדופק, ירידה פתאומית בדופק יכולה לגרום לירידה בל"ד. ל"ד גבוה באופן קבוע לא גורם לדופק איטי תודה