עזרה, א.ק.ג במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

07/12/2007 | 15:29 | מאת: נאור

שלום רב ד"ר קוראים לי נאור בן 18.5 חייל בצה"ל רציתי לשאול אותך שאלה שמטרידה אותי הרבה זמן נתחיל מההתחלה אחותי נפטרה מדום לב פתאומי בגיל 20 בצער רב... אני ניגשתי בשל המקרה לבדיקות קרדיולוגיות מטעם הצבא (לפני הגיוס) כגון:א.ק.ג, א.ק.ג במאמץ ,אקו לב, ו-MRI 3 בדיקות הא.ק.ג יצאו תקינות בדיקת האקו יצאה גם כן תקינה בבדיקת הא.ק.ג במאמץ היה בהתאוששות צניחות ST מסוג DOWNSLOPE עד 1.5 מ"מ חולפות ברוב החיבורים ונרשם לי כתגובה נורמוטנסיבית למאמץ לאחר מכן ניגשתי מטעם הקרדיולוג לבדיקת MRI (שהיתה בכלל לא קלה) שיצאה תקינה . מה שרציתי לדעת זה עם אני יכול לדעתך לעסוק בספורט מה שהייתי עושה בתדירות גבוהה מאוד עד שקיבלתי את תוצאות הבדיקה שגרמו לי להירטע מספורט ולהיות רגוע מבחינת מה שהיה בבדיקת מאמץ אני באמת מוטרד ואשמח לשמוע את דעתך בקשר לכך ומה עליי לעשות אני מודה לך מאוד מראש

12/12/2007 | 00:19 | מאת:

צר לי מאוד על האירוע הטראגי ממליץ לבצע בדיקת CT לעורקי הלב לשלול קיום מוצא עורקים לא תקין מלידה ובאם הנ"ל תקין להתייעץ גם עם רופא ספורט לגבי המאמץ. במידה וידוע סיבת דופ הלב באחותך יהיה קל יותר לייעץ לך.

13/12/2007 | 18:29 | מאת: נאור

ידוע לי שיש לי מחלת קווסאקי בעורקים וגם כן אין לי הרבה מידע על זה בשל היותי חייל ולכן גם אין לי מושג מה המחלה אומרת או מה דרך הטיפול בה אשמח אם תעזור לי