לחץ דם וטיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

01/12/2007 | 23:41 | מאת: בן

שלום פרופ' , אבא שלי בן 44, בעל היסטוריה של לחץ דם גבוה ודום לב במשפחתו, בשנים האחרונות החל לטפל בעצמו בכדורים ולמדוד לחץ דם כל יום. יש לי כמה שאלות ואודה אם תענה על כולן: 1. הוא מטופל ע"י רופאת משפחה שכל פעם רושמת לו סוגי כדורים אחרים (הכדורים שרשמה לו לא עזרו), האם כדאי ללכת למומחה בתחום הלחץ דם ע"מ שימצא את הכדורים המתאימים לו או שזה פשוט תהליך של כמה וכמה ניסיונות ? 2. אבי שותה כמעט כל יום 2 כוסיות של וודקה בלילה ולאחר מכן אני שם לב שהוא נהיה אדום בפנים ובגוף, האם האודם בפנים מתריע על משהו? ומה לגבי השתייה?

12/12/2007 | 00:02 | מאת:

1. התגובה לתרופות היא אינדיבידואלית ולעיתים קרובות יש צורך למצוא את השילוב הנכון. באם ל"ד לא יתאזן אחרי מס נסיונות אני מניח שרןפא המשפחה יפנה אותו למרפאת יתר ל"ד 2. אלכוהול מרחיב עורקים ולכן גורם לאודם בפנים. כדאי להקטין את צריכת האלכוהול כי היא יכולה לתרום לעלייה הל"ד תודה