בעקבות בדיקת מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

30/11/2007 | 13:25 | מאת: דורית

מה והאם צריך לדאוג? לטפל בממצאים הבאים: אקו במנוחה: חדר שמאל תקין (קוטר 5ס"מ/2.6 ) דפנות בעובי תקין, תפקוד גלובלי תקין, תפקוד אזורי תקין, עלייה שמאלית- בגודל תקיין(3.7 שטח 16 ס"מ), אי ספיקה טריקוספידלית , מינימלית, לחץ סיסטולי מוערך בעורק הריאה (31) ממכ. ביצע מאמץ לפי פרוטוקול ברוס במשך 7.16 דקות והגיע לדופק 150 (90%) לדקה, ללא כאבים בחזה, צניחת ST בחיבורים אינפרולטרלים. באקו מייד בסיום המאמץ התפקוד הגלובלי משתפר . לסיכום: מבחן אקו מאמץ קלינית שלילית, אלקטרודיוגרפית חיובי ואקוקרדיוגרפית ללא עדות לאיסכמיה. אודה לך על כל תגובה למכתבי זה

11/12/2007 | 23:46 | מאת:

הבדיקה תקינה. שנוי באק"ג הוא "התראת שווא" וחשוב בעתיד לזכור לא לבצע בדיקת מאמץ מבודדת (יכולה ללמד על בעיה שלמעשה אינ הקיימת) אלא בדיקת אקו במאמץ או מפוי במאמץ שבהם יש מרכיב הדמייה תודה