MVP

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

30/11/2007 | 10:08 | מאת: בועז

ד"ר נכבד, אני בן 57. לאחרונה עברתי בדיקת מעקב אקו עקב mvp. נראה לי שהנתונים יחסית לבדיקה בשנה שעברה החמירו . להלן הנתונים: שורש אאורטה: 35 ממ, פרוזדור שמאלי 44 ממ, שטח פרוזדור שמאלי: 29 רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 25 ממ, רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 57 ממ עובי המחיצה הבין חדריות: 10 ממ, עובי דופן אחורית 9 ממ המסתם המיטרלי מעובה. המסתם האוארטלי מעובה קלות. בדיקת האקו מראה: חדר שמאל מורחב במידה קלה, דפנותיו תקינות בעוביין ובתפקודן פרוזדור שמאלי מורחב במידה קלה עד בינונית. חללי הלב הימני תקינים בגודלם. חדר ימין תקין בתפקודו. שורש האאורטהת האאורטה העולה וקשת האוארטה תקינים ברוחבם. עדות לצניחה מיטרלית שני עלי המסתם . העלים מעובים קלות ומאורכים. המסתם האאורטלי מעובה במעט איננו מוצר. בדופלר: אי ספיקה מיטרלית בינונית vena contracta ברוחב 4.6 ממ. אי ספיקה טריקופידלית קלה. לציין-שבבדיקה הקודמת-מלפני שנה וחצי - פרוזדור שמאלי 34 ממ(כלומר כעת עליה בס"מ), ושטח הפרוזדור 25 סמ"ר (עלייה ב-4 סמ"ר). רוחב חדר שמאל בזמן דיאסוליה היה 55 ממ, ובזמן סיסטולה 32 ממ. אודה באם תעריך את תוצאות הבדיקה והצורך בטיפול רפואי/תרופתי או בניתוח. עד היום לא קיבלתי תרופות כלשהם והמצב לאורך השנים היה די סטטי. פיזית אני לא מרגיש הרעה משמעותית. תודה רבה.

11/12/2007 | 23:40 | מאת:

חשוב לבקש השוואה של 2 הבדיקות (זו מול זו) כדי לוודא שבאמת יש החמרה. יתכן מאוד ומדובר בהדל טכני במדידה. באם ההבדל אמיתי כדאי לבצע בדיקת מעקב באותה מעבדת אקו בעוד 6 חודשים תודה