אקו מדאיג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

29/11/2007 | 18:12 | מאת: בן 30

שלום רב לאורך 4 השנים האחרונות מחיצה בחדר שמאלי-היתה התעבות של 11 -13 מ"מ ודופן אחורית בטווח בבדיקה שעשיתי לאור ריבוי הפרעות קצב תכופןת -ביצעתי אקו חדש ולהלן הממצאים החדשים מחיצה 14 מ"מ (השינוי הוא החצי שנה) דופן אחורית 11 מ"מ כשהטווח העליון הוא 11 מ"מ עלייה שמאלית בגבול העליון של הנורמה-18 מ"מ כל שאר הנתונים בטווח אי ספיקה מיטרלית קלה-כשבשנים עברו לא היתה כזו אבקש לציין שמחיצה פרוקסמלית(או משהו כזה)היה לפני 9 חודשים 13 מ"מ ומחיצה היתה 11 מ"מ עכשיו הכל 14 מ"מ -מחיצה 14 מ"מ---וכל השינוי הזה בפרק זמן של 9 חודשים אני בחול -האם עלי לחזור לארץ בשל כך? עד כמה מצבי חמור ביחס למחלות לב ? מהו הטווח העליון בו אני מוגדר חולה לב-או בו אני מסכן עצמי? רוב הזמן לחצ הדם שלי מאוזן אולם הוא עולה מדי פעם -במדידות ביתיות הוא תקין משקל גופי תקים אנא ממך אל תחסוך ממני פרטים מדאיגים-קל לי להתמודד כאשר יש בידי המידע אני כל כך מודה לך מראש

11/12/2007 | 23:35 | מאת:

עובי הדפנות (מחיצה וקיר אחורי) שלך הוא מעל הנורמה ומעיד על התעבות שריר הלב. חשוב לשלול שההחמרה אינה נובעת עקב מדידות במעבדות אקו שונות. כדאי להט=וועץ עם הקרדיולוג המטפל לגבי גורמים אפשריים וכן לבצע הולטר לב לצורך ניטור של קצב הלב. בבדיקת אקו חוזרת יש צורך לבדוק האם אין מפל לחצים במוצא החדר השמאלי ואם יש, לבדוק החמרה בזמן וולסלווה (פעולה של העלאת הלחץ בתוך החזה, ידריכו אותך כיצד לבצע זאת)