אבי עובר צנתור שלישי - אנא עזרתכך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

18/11/2007 | 21:39 | מאת: עירית

שלום רב, לפני 3 חודשים אבי (בן 58) עבר,מה שהרופאים הגדירו, מיקרו התקף לב. עשו לו צנתור במהלכו טיפלו בהיצרות אחת. לאחר חודשיים הוא חש תחושת שריפה בלב והובל לבית החולים, שם עשו לו צנתור נוסף עם טיפול באותו המקום כמו בצנתור הראשון. ביום חמישי (חודש אחרי הצנתור קודם) הוא שוב חש ברע (כאבי לב חזקים בכל תנועת גוף) והובל לבית החולים. היום הוא עבר צנתור שלישי. מטופלים אחרים במחלקה נמצאים שם עבור צנתור רביעי וחמישי ... האם התופעה שכיחה או שאולי יש בעיה באופן ביצוע ההליך בבית חולים זה אשר גורם להישנות הבעיה. התדירות וחוסר הוודאות לגבי העתיד מפחידים אותנו. לפני כן לאבי לא היו שום בעיות לב. אשמח אם תוכל להסביר איך ייתכן שאדם יעבור שלושה צנתורים רצופים (האם זו תופעה פיזיולוגית ידועה או שמדובר ברשלנות רפואית)? מה הלאה (לפחות מבחינה סטטיסטית)? מה אפשר לעשות כדי למנוע הישנות הארועים בעתיד? תודה על עזרתך, עירית

21/11/2007 | 22:34 | מאת:

7-12% בממוצע מהמטופלים שעוברעם השתלת תומכן נזקקים לצינתור עם התערבות חוזרת. זה תלןי במחלות הרקע (סכרת למשל), מבנה העורקים וההצרויות וסוג התומכן (עם או בלי תרופה). כדאי לעבור על סרטי הצינתור על מנת להעריך האם הבעיה חוזרת באותו מקום למשל עקב קריש דם ואז יש לשקול גם שנוי בטיפול תרופתי או שלמרבה הצער הוא באחוז הנמוך מאוד שסובל מהצרות חוזרת מוקדמת ואז יש לשקול למשל טיפול בתומכן אחר תודה