טווחי דופק לפעילות גופנית+התיחסות ל CRBBB

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

18/11/2007 | 10:15 | מאת: שי

שלום רב, אודה לכם באם תתיחסו לנקודות הבאות: 1. האם יש מקום לבצע הגבלת דופק מקסימאלי בפעילות גופנית? (לדוגמא לא לחצות 75% מדופק מקסימאלי). שמעתי שתי גירסאות: האחת כי זה לא בריא ללב להימצא בטווח דפקים הגבוה מ75% והשניה גורסת כי מעבר לדפקים גבוהים לפרקי זמן קצובים (מספר דקות) בריאה כי מובילה להגדלת הלב ומשפרת את תיפקודו. השאלה מקורה בתוצרי רכיבת אופניים וריצה בהם עלייות בדרך מקפיצות את הדופק בצורה משמעותית. 2. איזו משמעות יש לאיבחון של CRBBB אצל אדם בגיל 34 שביצע אקו-לב שנמצא תקין? האם צפויות אי אלו תופעות או אי אלו דברים שצריך להקפיד עליהם? 3. האם אדם כאמור בעל CRBBB מוגבל כאמור בשאלה הראשונה לדופק מקסימאלי? תודה מראש

21/11/2007 | 22:25 | מאת:

CRBBB בלב שפרט לכך בריא אינו מונע פעילות גופנית. משך ורמת העליה בדופק במאמץ תלוייה בסוג ובמטרות של האימון הגופני. כדאי להתייעץ עם מאמן ספורט לגבי תוכנית אימונים אבל זה תלןי במטרות של האימן הגופני תודהו