מצבי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

15/11/2007 | 08:36 | מאת: שני

שלום לך פרופ , בבדיקת אקו דופלר שבצעתי נמצא שיש לי MVP מזערי ואי ספיקה מטראלית MILD MR כמו כן נרשם NO WMA ו LVEF %=60 האם אתה יכול להסביר לי בבקשה מה משמעות הממצא ? האם אני אמורה לשמור על אורח חיים מסוים (ספורט ,תזונה וכו) האם ההוראות החדשות המתייחסות למתן אנטיביוטיקה חלות גם עלי או שבגלל האי ספיקה חובה לקחת. כיום אני בת 41 האם מצבו של המסתם יביא לניתוח עתידי ? תודה

21/11/2007 | 22:19 | מאת:

הממצאים קלים מאוד ואינן מצריכים כל טיפול תרופתי. אין צורך בנטילת אנטיביוטיקה למניעת זיהום לםני טיפול שניים או פרוצדורות פולשניות. יש לבצע אקו מעקב בעוד שנה ובאם אין שנוי ניתן לבצע אקו אחת לשנתיים שלוש. תודה