עליית דופק מואץ לעיתים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

12/11/2007 | 12:47 | מאת: רונן

שלום פרופ' פוקס בעבר היה לי דופק במנוחה בתחום 50 עד 60 . אני בן 60 פלוס. בתקופה האחרונה : (שנה , שנתיים) קיימת אצלי תופעה כלהלן : דופק רגיל במנוחה כמו פעם ,כ -60. שמתי לב שכאשר הדופק מגיע ל -50, אז למחרת כמעט בבטחון מלא, עולה הדופק עד ל - או 80 או 90 ואף היו מספרים של 100 ואפילו 110 לדקה ומשך הזמן של הדופק הגבוה בדר"כ כ -יממה). עליית הדופק מלווה בהשתנה מוגברת במיוחד בהתחלה. בהדרגה הדופק הולך ויורד . בנוסף לחץ הדם במנוחה במצב כשהדופק נמוך (50-60), הוא בערך 78 דיאסטלי ו - 130 סיסטלי. כאשר הדופק גבוה (80 עד 110) לחץ הדם הדיאסטלי 70-75 או פחות והסיסטלי 110 -120(אני בודק בעצמי בבית בגלל בעיית "החלוק הלבן"). בדיקות א.ק.ג. שעשיתי בעבר תמיד תקינות. מעבר להצעות לבדיקות כאלה ואחרות האם יש לך הערכה (ללא התחייבות ) מה עלולה להיות הסיבה או מה התופעה? כללית אני מרגיש טוב גם כשהדופק גבוה, אך אני מרגיש שהגוף חם יותר וברור לי שזרימת הדם מוגברת (יש לי גם הרושם שבמקרים אלו כושר החשיבה שלי עולה). אודה לך על התיחסות.

21/11/2007 | 21:44 | מאת:

אני מציע לבצע הולטר לב לוודא שאין מדובר בדופק גבוה עקב הפרעת קצב או.ו במצב של ברדיקרדיה\טכיקרדיה שהוא שילוב של תקופות של דופק איטי העובר להמיר וחזרה תודה