מיפוי טליום או אקו במאמץ, מה עדיף, מה צריך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

11/11/2007 | 17:25 | מאת: נחום

אני בן 60 ולפני שנה וחצי עברתי השתלת סטנט יחיד ב-LCX. (ע"י פרופ. שמואל פוקס). אני צולל כ-30 שנה ורוצה להמשיך בספורט הזה. שנה וחצי אחרי הצינטור פניתי לקבלת חוות דעת משני רופאים, רופא צלילה ורופא קרדיולוג, בשאלה האם אני יכול להמשיך לצלול SCUBA. רופא הצלילה ביקש ממני לבצע מיפוי טליום, ואילו הקרדיולוג טוען שאקו במאמץ יתן תוצאה זהה ויחסוך את הזרקת הכימיקלים לגוף. האם ההבדל בתוצאה של כל אחת מהבדיקות הללו הינו משמעותי לקביעת כושר הצלילה שלי? מה עלי לעשות? אקו במאמץ או מיפוי טליום?

21/11/2007 | 21:40 | מאת:

הבדיקות דומות מאוד מבחינת הדיוק שלהם לגבי איתור בעיה בזרימת הדם ללב ואין עדיפות לאחת על השניה פרט לכך שבאקו במאמץ אין חשיפה לקרינה. בכל מקרה עקב הרצון לעסוק בצלילה אני ממליץ שהבדיקות יעשו תוך דגש על הגבלת סמפטומים ולא דופק מקסמלי. תודה