מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

04/11/2007 | 19:13 | מאת: רלי

באקו וישטי נאמר בין שאר העיות שהמסתם המיטרלי מעובה והלשונית האחורית שלו עובדת באיחור.מה אפשר לעשות לתיקון המצב? תודה.

08/11/2007 | 16:03 | מאת: רלי,

במחשבה שניה ,חשבתי שיש צורך לכתוב את התוצאות כולן חדר שמאלי בגודל תקין ,התכווצותו הגלובלית מופחתת במידה בינונית.נצפתה אקינזיה אינפריורית בסגמנטים בזלי ןאמצעי,המערבת את הספטום האינפריורי.היפוקינזיהפוסטריורית.חדר ימין בגודל תקין.עליה שמאלית מורחבת במידה בינונית.מסתם מיטרלי מעובה עם הגבלה בתנועת עלה אחורי.אי ספיקה מיטרלית בחומרה בינונית.מסתם אורטלי מסויד ללא מפל מוגבר עם איספיקה קלה +.לחץ דם ריאתי מוגבר במידה בינונית.יש לציין פלקים בקשת האאורטה ובאאורטה היורדת.נוזל פריקרדי בכמות קטנה. תודה.

10/11/2007 | 05:07 | מאת:

התוצאות באמת מטקכבות יותר ומלמדות על אשפרות של שילוב של בעיות הכולל: פגיעה בהתכווצות הקיר התחתון של הלב, יתכן על רקע אוטם ישן בשריר הלב באותו אזור או עקב ירידה קשה בזרימת הדם לאזור זה ודליפה של מסתם מיטראלי בחומרה בינונית.השילוב של פגיעה בהתכווצות הלב ודליפת המסתם תורמים לפגיעה בתפקודו. יל"ד ריאתי בינוני אינו מוסבר רק ע"י הבעיות הנ"ל ולהערכתי יש צורך בבירור רחב יותר כולל מפוי לב ןאף צינצור לב שמאלי + ימני תודה

10/11/2007 | 05:07 | מאת:

התוצאות באמת מטקכבות יותר ומלמדות על אשפרות של שילוב של בעיות הכולל: פגיעה בהתכווצות הקיר התחתון של הלב, יתכן על רקע אוטם ישן בשריר הלב באותו אזור או עקב ירידה קשה בזרימת הדם לאזור זה ודליפה של מסתם מיטראלי בחומרה בינונית.השילוב של פגיעה בהתכווצות הלב ודליפת המסתם תורמים לפגיעה בתפקודו. יל"ד ריאתי בינוני אינו מוסבר רק ע"י הבעיות הנ"ל ולהערכתי יש צורך בבירור רחב יותר כולל מפוי לב ןאף צינצור לב שמאלי + ימני תודה