תרופת פלאביקס לאחר התקף לב וצינטור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

09/10/2003 | 13:50 | מאת: קרן

שלום, ברצוני לדעת מה ההמלצה לגבי מתן פלאביקס לאדם בן 58 לאחר התקף לב וצינטור. הקופת חולים אישרה רק 3 חודשים של שימוש ולא מוכנים לממן המשך טיפול לשנה במקום זה הם מציאים תחליף האם יש טעם להתווכח ולדרוש המשך טיפול בתרופה היקרה יותר האם פלאביקס באמת נחשבת לתרופה הטובה ביותר או שיש תחליפים זולים יותר או בסל התרופות שטובים לא פחות מתרופה זו. תודה קרן

28/10/2003 | 08:33 | מאת:

בהנחה שבמהלך הצינתור הושתל סליל תומך (סטנט), מתן פלאביקס 3 חודשים הינו קביל.רושם שמצטבר מהספרות המדעית כי טיפול זמן ארוך יותר עשוי להטיב עם החולים,אך רושם זה לא הוגדר לחלוטין, לכן טיפול ל - 3 חודשים נראה סביר מאוד.