קרדיולוג שעושה אקו, שמתמחה בבעיית ל"ד נמוך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

02/11/2007 | 22:34 | מאת: שירי

לדוקטור שלום רב, בת 37. סובלת מזה כשנתיים מל"ד נמוך של 90/50, שגורם לי עייפות רבה. הל"ד צנח פתאומית לפני כשנתיים, וזאת לאחר ששנים היה 110/70. כמו כן יש לי מדי פעם כאבים בחזה. אני מעונינת לעבור, באופן פרטי, בדיקת אקו-לב במנוחה ובמאמץ, אצל קרדיולוג שמתמחה בל"ד נמוך, ולכן ישים לב במהלך הבדיקה על דגשים שקשורים לזה. ולא שמראש יהיה במחשבה של ל"ד נמוך זו בריאות וזהו. חשוב לי להיות אצל מישהו עם אוריינטציה לנושא, בגלל שבדיקת אקו היא לא בדיקה עם מספרים מוחלטים, אלא יש הערכות ותיאורים חצי-כמותיים ("קשה", "בינונית", "קלה"). אז האם תוכל להמליץ לי על קרדיולוג א. שמתמחה בל"ד נמוך ב. שעורך בדיקות אקו, ובעל הרבה ניסיון באיבחון דרכן ג. שיש לו סבלנות ויעשה לי בדיקה יסודית כמה שיותר? תודה מראש

04/11/2007 | 00:11 | מאת:

אין התמחות בל"ד נמוך. הטיפול הל"ד נמוך הגורם לסמפטומים הוא הקפדה על שתיה ואכילת מלח ובמקרים ספציפיים לקיחת כדורים לאגירת מלח. כדאי כן לבדוק סיבות אחרות לעייפות כולל חוסר דם, בעייות במלחים בדם,בעיות בבלוטת התריס וחסר ויטמינים (B12). אקן באיכות מצויינת נעשה בכל אחת ממעבדות האקו של בתי החולים. אקו באופן פרטי ניתן לבצע בבתי החולים הפרטיים תודה