אקו לב לעובר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

01/11/2007 | 22:03 | מאת: אילנית

שלום, אשמח לחוות דעתך למרות שהפורום אינו קרדיולוגית ילדים. בסקירת מערכות מוקדמת נמצא "עורק ריאתי 2 מ"מ, אבי העורקים 1 מ"מ" כן נראתה נקודה אקוגנית. לאחר מי שפיר - הכל נמצא תקין. כיום, שבוע 20, ביצעתי אקו לב ונמצא כי "קיימת אסימטריה בין חדרי הלב כאשר החדר הימני רחב מהשמאלי - אם כי שניהם בתחום הנורמה LV= מ"מ 5 RV= 7.2. קשת האאורטה שלמה , אך יש לקחת בחשבון אפשרות של קוארקטציה של האאורטה". ביקורת בעוד 3 שבועות. הרופא הסביר שיתכן ויהיה צורך בניתוח מיד לאחר הלידה, אשמח לקבל עוד קצת פרטים. והאם יש סיכוי באקו הבא לראות שיפור בסימטריה או שהבדיקה הנוספת בודקת שאין החמרה? היש נתונים סטטיסטים בנושא? אין בעיות לב במשפחה. תודה.

04/11/2007 | 00:05 | מאת:

ממליץ לפנות ךפורום קרדיולוגייתילדים ולקרדיולוג ילדין מומחה תודה