קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

18/09/2007 | 16:00 | מאת: איב

אני אחרי ניתוח של 3 מעקפים (כ-13 חודשים) מצבי תקין לפי כל הפרמטרים הרפואיים,יש לי רק בעיה אחת קשה של קוצר נשימה עקב פגיעה בזמן הניתוח בצינור הטובוס . לפי א.א.ג. נגרם לי נזק טוטלי במיתר הימני והבנתי שבעקבותיו יש לי "בריחה" של אויר . לצערי מיום הניתוח יש לי עליות וירידות בנושא, יום כן יום לא ,ימים ספורים של קוצר, הפסקה וחוזר חלילה .( אגב בבדיקה נשללה כל עדות לאיסכמיה ) מיום רביעי שעבר ועד היום יש לי מידי יום בעיות בקוצר הנשימה ,ימים קשים יותר שאין ביכולתי כמעט לדבר ( מאוד מעייף אותי ) אני מרגיש מעין שריפה קלה פנימית בבית הבליעה(באמצע החזה)עם כאב נקודתי בצד שמאל (איזור הלב) אין לי כאבים בחזה ולא בגב ובכלל . לפני כחודש הרגשתי אותו דבר ,אומנם פחות ימים והקרדיולוג של "קרדוסטייל" אמר לי שזה רק עצב שנתפס וגם מצא לי את נקודת הכאב. אני עובד ומתפקד כרגיל אולם קוצר הנשימה הזה מאוד מעייף אותי ואני מרגיש כאילו הכאב מגיע עד לרקה ליד העיניים . שאלתי היא - האם אני אמור לחיות כך כל החיים שלי ? בהנחה שאין בעיה איסכמית? יש משהו שאפשר לעשות?

21/09/2007 | 12:22 | מאת:

באם תפקוד הלב תקין (אקו) ןאין עדות לאיסכמיה (למשל במפוי) כדאי להתייעץ עם מומחה לאא"ג לגבי הנזק ודרך אפשרית לטיפול. תודה