וירוטאלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

08/09/2007 | 15:29 | מאת: ברוש

מדובר בצינטור אבחנתי בלבד. מה מידת הנזק בקרינה ובהזרקת היוד בצינטור וירטואלי? האם עדיף לקחת הסיכון בצינטור רגיל על פני הנזק בוירטואלי? איזה צינטור מזיק פחות בהנחה כמעט וודאית שלא יהייה צורך בטיפול? תודה.

21/09/2007 | 11:57 | מאת:

בצנתור וירטואלי החשיפה ךקרינה גבוהה יותר. כמות חומר הניגוד מעט גבוהה יותר מצינתור אבחנתי רגיל (בכל מקרה אין בכך בעיה באדם ללא בעיות כליה או סכרת) הנדודה העיקרית היא שנצור רגיל הוא פולשני ובכך יש סיכון, אומנם קטן ביותר, לסיבוכים, בעיקר דימום באזור עורק המפשעה. תודה