צניחות ST

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

04/09/2007 | 15:58 | מאת: אביבה

לפני שלוש שנים בבדיקת לב במאמץ, אמר לי הקרדיולוג שהיו שינויים באקג בשלב האחרון שנעלמו במנוחה, וכי עלי לעשות מיפוי לב. משלא קיבלתי זימון למיפוי, פניתי לאחר חצי שנה לקרדיולוגית בקופת חולים שאמרה שהיא רוצה שאחזור על הארגומטריה בקופת חולים. בארגומטריה שעשיתי בפברואר 2005 התוצאה הייתה תקינה לחלוטין, ללא שינויים, ללא צניחות ST הגעתי עד לשלב 4., ודופק 101% מהדופק המקסימלי. היום עשיתי שוב ארגומטריה, לצורך ביקורת ללא תלונות,הגעתי לדופק מקסימלי שהוא 109% מדופק המטרה, לחץ דם בשיא המאמץ 170-80 (במנוחה לפני 120-80). בתוצאה נרשם שהיו צניחות ST (עד 2.4 מ"מ ב- v6 ) שנעלמו מיד במנוחה. ובתוצאה נרשם מבחן מאמץ שלילי קלינית וחיובי מתוך אלקארוקרדיוגרפית. מה המשמעות? האם זה נראה חמור? האם זה דורש טיפול דחוף? אני מאוד לחוצה ואודה על תשובה. לא ציינתי אני בת 55.

12/09/2007 | 14:05 | מאת:

הדיוק של שנויים באק"ג בזמן מבחן מאמץ כמדד לבעיה בזרימת הדם ללב הוא סביב 70%. למרות קרוב לוודאי שהבדיקה תקינה ואת נכללת בקטגוריה של מבחן מטעה כדאי כן לבצע מפוי על מנת לוודא שזהו המצב. במידה והמפוי תקין, בעתיד כדאי יהיה להמנע ממבחן מאמץ עקב העןבדה שאצלך הוא מטעה תודה