טיפולים ב"חמי-מרפא"

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

03/09/2007 | 09:14 | מאת: איב

פרופ' פוקס שלום . בנוסף לזה שעברתי ניתוח 3 מעקפים לפני כ- 13 חד' ( מצבי הבריאותי תקין לחלוטין ) אני גם נכה צה"ל עקב מחלת "בכטרב" .מידי שנה אני נוסע ל-21 ימים של טיפולים (בקבוצות של 4 פעמים x 5לילות ) בזמן שהותי בים המלח או טבריה אני עושה טיפולים של חבישת בוץ (רק על הגב + רגליים בחום בינוני - טיפול של כ- 20 דקות) מסאג' וטבילה בגופרית (כ- 10 דק' בחום של כ-37 מעלות) שאלתי היא האם לאחר שנה+ מהניתוח אני גם יכול להיכנס למי ים המלח במלון ל- 10-15 דק' .ברצוני לציין כי אני סובל גם מטרשת עורקים עקב סתימה עורקית ברגל שמאל מלפני כשש שנים . האם מינונים מוקצבים של זמן בכניסה למים חמים יכולים להזיק ? אודה לתשובתך .

12/09/2007 | 13:54 | מאת:

חום (מקומי) גורם להרחבת כלי דם, באם יש החלמה מליאה של אזורי הצלקת הרי אין מניעה מהטיפול הנ"ל במסגרת הזמן שצויינה תודה