בעייה לא מאובחנת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

29/08/2007 | 14:34 | מאת: חיים כהן

אימי בת 60 ,סובלת מסוכר גבוה (נוטלת קלוקופאג) ולחץ דם גבוה (נוטלת כדורים), חשה מידי פעם, בשעות הבוקר בעת הארוחה בסחרחורות, חולשה, בחילה, הקאות, דפיקות לב, תחושת נימול ביד שמאל. תחושות אלו חוזרים מידי פעם והם מחמירים עם המשך הארוחה ודואכים עם הפסקתה. בפעם אחת כאשר הרגישה בסימפטומים אלו ניגשה לקופח, עברה בידקת רופא כולל אקג (שנמצא תקין) + 2 כדורים מתחת ללשון ומתן הפנייה לקרדיולוג. הקרדיולוג ביצע אקג נוסף והסביר שהלב תקין, קיימת סתימה חלקית בכלי הדם ואין צורך עדיין בצנתור ויתכן כי מדובר ב"בנשימות יתר", אך מקרים אלו, לטענתה, לא מלווים בלחץ או חרדה כלשהם. המקרים חוזרים מידי פעם ואימי נשארה ללא אבחון וטיפול מונע. יש לציין שהמקרים חוזרים אחת לחודשיים אך דיי מפחידים עם סיפור של סוכרת ומקרים חוזרים של אוטם לב אצל אמא שלה. מה ניתן עוד לעשות בעניין? למי עוד ניתן לפנות? אימי פעילה גופנית בהמלצתו של הקרדיולוג

29/08/2007 | 23:04 | מאת:

כדאי לבצע בדיקת הערכה לגבי חסימות בעורקי הלב - מפוי או אקו לב במאמץ כמו כן כדאי לבצע אקו לב רגיל להערכת תפקוד הלב תודה