קצב לא סדיר אצל ילדה בת 10

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

26/08/2007 | 20:51 | מאת: DAGAM

שלום בתי בת ה-10 התלוננה על כאב ראש וחולשה.בעבר אף התלוננה לא אחת (אחרי פעילות גופנית) על בחילות וכאבים ראש. חום הגוף היה תקין (37) בקשתי ממנה לשכב לנוח. במקביל בדקתי לה דופק (ידנית) מדדתי 120-130 פעימות לדקה. הקצב לא היה אחיד, אחרי כל 4-5 פעימות סדירות היתה הפסקה, מעין החסרת פעימה. 1.מה עליי לעשות? 2.האם זו תופעה מסוכנת או רגילה? 3.האם 120-130 פעימות לדקה לא מהיר מידי? 4.האם ייתכן שהבדיקה הידנית(השתדלתי להיות מרוכז וקשוב-בצעתי מס' פעמים) שבצעתי מטעה? נא התייחסותך תודה מראש

27/08/2007 | 10:23 | מאת: מירי

כדאי לך מאוד מאוד!!! להפנות את השאלה לפורום של קרדיולוגית ילדים בשניידר http://www.ynet.co.il/homenc/1,7340,L-2216-18088,00.html ופרט לכך ללכת עם ביתך לקרדיולוג ילדים כדי שיעשו לה בדיקות מקיפות, כגון: אקו ,הולטר רציף ליממה וכו'. רפואה שלימה

29/08/2007 | 22:53 | מאת:

כדאי לפנות לרופא המטפל. דופק 120 בילדה בת 10 שחשה לא בטוב הוא תגובה סבירה (הדופק המקסמלי בגיל זה הוא 110). החסר הפעימה צריך להבדק ע"י רופא ורצוי אף לבצע אק"ג לצורך זהוי הבעיה תודה