פיענוח אקג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

26/08/2007 | 07:57 | מאת: יוני

לד"ר שלום רב שמי יוני אני בן 32 אני בריא בדכ ליפני כמה ימים הלכתי לבדיקות רפואיות לצרכי עבודה עשו לי אקג והרופא שאל אותי אם עברתי אירוע לבבי בעבר? בגלל התוצאות האלו: LEFT ATRIAL ABNORMALITY QRS-T CONTOUR ABNORMALITY CONSISTENT WITH ANTEROSEPTAL INFARCT כמו כן אציין שהם עשו לי תבדיקה פעם נוספת כדי ליהיות בטוחים ושוב קיבלו תתוצאות הנל ושאבי עבר אירוע מוחי בגיל 40 ומאז הוא נכה 100% אודה לך אם תיתן לי כיוון ופירוש לגביי התוצאות האם עליי ליהיות מודאג? בכבוד רב יונתן.ו

29/08/2007 | 22:36 | מאת:

אין צורך להיות מודאג אבל כדאי: 1. להראות את האק"ג לקרדיולוג מומחה 2. לנסות לראות האם יש אק"ג קודם להשוואה. בהעדר שנוי מאק"ג ישן סביר מאוד שזו תבנית האק"ג שלך הטבעית ולא מצב פתולוגי 3. במידה של סימן שאלה לבצע אקו לב תודה