פגיעה בשריר כן או לא

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

24/08/2007 | 18:18 | מאת: מישל

ד"ר שלום אנסה לתמצת אך אשמח באם תוכל להסביר לי בפשטות... אנוכי בן 40 לאחר כולסטרול גבולי גבוה ביקשתי ליפני חודשיים טיפול תרופתי (יש לציין כי הנני עוסק בפעילות גופנית ותזונה נכונה משקל תקין חמד של בחור.........לאחר שקיבלתי טיפול של 10 מ"ג סימבססטין ירדו הערכים בצורה משמעותי הרע מ150 ל88 הטוב נשאר 48 והטוטאל 156 למעט ה-cpk שעלה לרמות של 300 . יזמתי בקשה מהרופא לקבל בדיקה נוספת כי חששתי היות וביצעתי פעילות ספורטיבית מאומצת יום קודם(ובאותה הזדמנות ביקשתי גם cpk mb )לאור העיניין אם התוצאה עצרתי כל פעילות ספורטיבית במשך שלושה שבועות כי רציתי לאשר את העיניין שמדובר בשרירי השלד. התוצאות שהתקבלו היו cpk ירד ל110 cpkmbל7.7 ו-cpkmb% 7% שאלתי: האם זה מסוכן והאם נובע מהכדור ומהו הטיפול? האם במידה ואחזור לספורט ואז והעלה את ה-cpk אז האחוז יקטן?האם כך עובד ההיגיון או שמא לעזוב את העיניין משום שאין שום פגיעה בשריר הלב אודה מאוד על תשומת הלב

29/08/2007 | 22:33 | מאת:

לתמצת - תמשיך לעסוק בספורט וכן תמשיך לקחת את הסימוביל. בבדיקה שעשית הוכח שעליית ה CPK היא מהמאמץ הגופני (תגובה שכיחה למאמץ משמעותי ) ולא מהסימוביל. סה"כ עליית ה CPK קלה ולכן אין צורך בשנוי הפעילןץ הגופנית תודה