פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

20/08/2007 | 17:58 | מאת: ירדן

רציתי לשאול האם יש הבדל מבחינת סיכון בין APC לבין VBPC -האם פעימות מוקדמות חדריות מסוכנות יותר מעליתיות וממה כל אחת מהן יכולה לנבוע ?( חדריות ועליתיות). ממתי יש צורך בקבלת טיפול ואיזה?

22/08/2007 | 00:20 | מאת:

באופן כללי אין הבדל בסיכון כאשר מדובר בפעימות בודדת. הסיכון בפעימות חדריות בצרורות גבוה משמעותית מצרורת של פעימות מוקדמות עליתיות. חשוב לבדוק את מבנה ותפקוד הלב (אקו). אין צורך בטיפול בפעימות בודדות. במקרים שהפעימות מאוד מפריעות ניתן להתחיל טיפול תרופתי, בד"כ בחוסמי בטא