היסטוריה משפחתית של מחלות לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

02/08/2007 | 12:44 | מאת: מאיר

שלום, אני בן 41, בריא בדרך כלל. לאחרונה חוויתי כמה התקפי חרדה, שאני חושב שמקורם בחשש למחלת לב. שאלתי היא: האם העובדה שיש במשפחתי היסטוריה של מחלות לב מציבה אותי בקבוצת סיכון למחלות לב? ואם כן אז האם זה גורם מרכזי או זניח? תודה מראש

02/08/2007 | 15:38 | מאת:

סיפור משפחתי של מחלת לב מוקדמת מהווה גורם סיכון. יש לברר בדיוק מידת הקירבה המשפחתית, גיל הופעת המחלה והאם היו לקרובים אילו גורמי סיכון שלך אין (עישון, סכרת וכו). כדאי לבצע בדיקת ל"ד ובדיקת דם לפרופיל שומנים תודה

05/08/2007 | 10:57 | מאת: מאיר

חבריי ממליצים לי בתוקף לרכוש שיורתים של בדיקות א.ק.ג מהבית. אני לא כל כך מכיר את זה. האם שירותים אלה יעילים/חשובים?